De fleste har trolig friskt i minne budsjettkampen mellom regjeringen og støttepartiene forrige høst. Da støvet hadde lagt seg, kunne de som vurderer ladbar hybrid le hele veien til banken…

Avgiftsvinner
Da statsbudsjettet for 2017 var klart, hadde firkløveret Frp, Høyre, Venstre og Krf blitt enige om den nye ”Bilpakken”. Avtalen innebærer at miljøvennlige transportmidler premieres. De ladbare hybridene var imidlertid de store vinnerne.

 Øverst på pallen over avgiftsvinnerne finner vi Mercedes S 500e. Den romslige familiebilen byr på så vel komfort som hverdagsluksus. Etter avgiftsreduksjon på 109.633kr er det ikke til å undre seg over at bilen er populær.
Porsche Panamera Turbo S-E Hybrid er et annet populært valg. V8-motoren gir 550 hestekrefter, mens elektromotoren bidrar med 136.

 Volvo XC90 er på sin side et strålende eksempel på hvilke fordeler en ladbar hybrid representerer. Mens T8-versjonen kommer med 407 hestekrefter, byr T5 med bensinmotor på 250hk. Det beste av alt er at begge koster omtrent det samme. Mens 58% av Volvo XC90-salget i 2016 var ladbare hybrider, er tallet i 2017 formidable 94%

 Driftstoffbesparelser

 Rekkevidde og drivstoffbesparelser går hånd-i-hånd når vi snakker om ladbare hybrider. De fleste i by – og bynære områder klarer seg godt med en rekkevidde på 30km i arbeidssammenheng. Med muligheter til ladning ved arbeidsstedet, blir jobbrelatert transport tilnærmet gratis. Basert på data fra Volvo Cars, foregår 29% av all kjøring med XC90 T8 utelukkende med elektrisitet. Ved 49% av bruken benyttes bensinmotoren kun ved forbikjøringer og rask akselerasjon.

 Prestmarken Bil og Ladbar hybrid

 Prestmarken Bil besitter solid kompetanse rundt ladbare hybrider, og har blant annet Porsche Panamera Turbo S-E Hybrid og Volvo V60 D6 AWD Summum Plug in Hybrid i sitt sortiment. Prestmarken Bil har til enhver tid 60-90 biler på lager.

 

Se våre Ladbare Hybrider her!